La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants s’encalla al camp del Viladecans (1-0) i trenca la bona ratxa a Primera Catalana

Els santsencs no van tenir encert en els metres finals i van ser incapaços de remuntar el gol inicial de Jorba. L’equip de Tito Lossio queda relegat a la cinquena posició.

Inici descontrolat i el Viladecans s’avança

El partit entre el Sants i el Viladecans es presentava amb un gran interès pels dos conjunts: eren rivals directes, estaven empatats a punts i volien conquerir la segona plaça de la taula. Els al·licients hi eren i, d’entrada, la intensitat i les ganes van acompanyar.

Els primers compassos de l’enfrontament ja van ser reveladors de la transcendència del matx i els dos equips van intentar fer seu el domini de la pilota i imposar el seu ritme de joc. Tanmateix, hi havia cert descontrol al mig del camp i cap dels dos aconseguia imposar-se.

El Viladecans va ser, inicialment, qui va arribar més a l’àrea rival, però Yamandú i la defensa santsenca van contrarestar les ofensives locals. Mentrestant, el Sants ho intentava tímidament, però no trobava la manera d’aproximar-se amb perill a la porteria de Santi.

I el Viladecans va recollir el fruit de l’esforç al minut 29, quan Jorba va picar una falta llunyana, els seus companys van seguir-lo en la jugada assajada i els seus moviments per deixar passar la pilota van distreure a Yamandú, que  no va poder fer res per evitar el primer i únic gol dels del Baix Llobregat.

El Sants es refà i el Viladecans es queda amb deu

A partir del gol, la dinàmica competitiva no va canviar en excés, però el Sants va començar a guanyar protagonisme; veient-se per sota al marcador, necessitava guanyar terreny per buscar la remuntada. Però poc va poder fer abans del descans.

A la represa, els santsencs van sortir decidits a buscar el gol i van començar a fer-ho per tots els mitjans. Tanmateix, no podien descuidar l’esquena defensiva, ja que el Viladecans havia advertit del perill que podia causar al contraatac.

I enmig d’un partit que embogia, al minut 70, Miguel, que acabava d’entrar, va cometre una dura entrada sobre Gaudioso al mig del camp i va ser expulsat amb vermella directa. El Sants jugaria els últims vint minuts amb un home més.

El Sants es bolca a l’atac

A partir d’aquí, els santsencs van posar una marxa més amb la voluntat d’aconseguir almenys un gol que els permetés sumar i tornar a estar dins del partit. I ho van intentar de totes les maneres possibles. Sumarroca ho va provar en més d’una ocasió amb xuts llunyans des de l’esquerra i Chicho va intentar-ho amb centrades des de la dreta, però les rematades no sorprenien Santi. Tampoc van ser resolutives les aproximacions de Fabregat i Cervantes, que va entrar a la segona part, i la tímida participació de Navarro. L’ocasió més clara, per cert, la va acabar traient la defensa local sobre la línia de gol.

No es pot dir, per tant, que el Sants no ho intentés, però és evident que va mancar precisió per superar la defensa del Baix Llobregat i, en especial, el porter Santi, que va estar molt inspirat. Al final dels 90 minuts, va quedar la sensació que els verd-i-blancs, amb uns minuts més de joc, haurien pogut aconseguir l’empat.

Amb tot plegat, el Sants queda cinquè, a tres punts de la posició de promoció, ocupada pel Viladecans amb 29 punts, i a sis del líder, el Martinenc. El proper compromís serà el diumenge 17 de desembre a les 16 h al camp del Borges Blanques.