La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants tira d’ofici i supera el Valls (1-2) per encadenar el tercer triomf seguit

El conjunt santsenc va remuntar la diana inicial de Teruel gràcies als gols de Crivillés i Navarro i escala fins a la tercera posició. Els de l’Energia ja són a només tres punts del líder, el Martinenc.

Inici pel Valls, que sorprèn el Sants

El partit va començar amb un ritme que va sobrepassar el Sants. El Valls va agafar la iniciativa i, als primers deu minuts, va ser qui va proposar jugades en atac, tot arribant dues vegades amb perill a la porteria de Yamandú. Primer va ser Miranda, qui al minut sis va xutar amb convicció i va obligar al porter santsenc a estirar-se; entre l’uruguaià i el pal van acabar traient la rematada. Després, un xut de Ferri es va passejar per dins de l’àrea del Sants, però ningú va rematar i el perill va acabar morint. Al tram inicial, doncs, el Valls era qui hi posava les ocasions mentre el Sants es defensava i ho provava, tímidament, al contraatac a través de jugades ràpides. Però els atacants santsencs queien massa sovint en fora de joc i no trobaven la manera d’arribar amb perill a l’àrea de Fernández.

Finalment, la insistència dels tarragonins va obtenir el premi. Al minut 24, Teruel va rebre la pilota a dins de l’àrea venint des del darrere i, després de rebotar en un defensa, l’esfèrica va acabar dins de la xarxa. Era el premi a la perseverança; el Valls s’avançava i el Sants es veia obligat a remuntar.

Després del gol, els de Pallarès no van desaccelerar i van mantenir el setge a la porteria de Yamandú. Al minut 26, Hamir va xutar excessivament desviat i al 35, Botero va rematar una centrada de Castro a fora. Amb tot això, el Sants encara no havia xutat entre els tres pals.

Gol de Crivillés i expulsió de José Castro

Abans del descans, però, el Sants va prémer l’accelerador i es va llençar a la recerca del gol de l’empat. Al minut 40 va avisar, amb una rematada al segon pal que va marxar fora per molt poc. I al minut 45 va arribar la bona. Des de l’esquerra, Crivillés va treure’s de sobre a quatre jugadors, es va plantar a la frontal de l’àrea i va engaltar un xut potent que va superar a Fernández, que hauria pogut fer alguna cosa més. El Sants aconseguia un gol psicològic i marxava al descans amb l’empat al marcador.

A la represa, el partit va perdre una mica de ritme, però el Valls continuava buscant el gol, després de la gerra d’aigua freda que havia suposat el que havia aconseguit Crivi abans del descans. Hamir i Teruel ho van provar als primers instants del segon temps, però van topar-se amb Yamandú, que va frenar els dos xuts. I al minut 53, una jugada que va marcar el partit; José Castro va entrar per darrere a Picolo quan aquest conduïa un contraatac i va ser expulsat amb vermella directa. El Sants es quedava en superioritat numèrica i la remuntada semblava més a prop.

L’aparició del Xèrif

I al cap de sis minuts, Chicho va estirar una jugada per la banda, va centrar amb precisió des del vèrtex de l’àrea i Navarro va avançar-se a la defensa vallenca i va connectar un cop de cap potent que va superar a Fernández i que posava el Sants per davant al marcador. Fins aleshores, el Xèrif havia sigut un pèl imprecís, però en aquesta ocasió va aparèixer per intervenir amb transcendència.

A partir d’aquí, el Valls, contra el que es podria pensar, no es va donar per vençut i va continuar remant per buscar l’empat; al minut 75, per exemple, Èric Martí va picar una falta que va marxar per damunt del travesser. Però el Sants també perseguia el gol per augmentar l’avantatge, i va estar a punt de trobar-lo arran d’una errada de Fernández, que fruit de la pressió de Chicho, va regalar la pilota a Navarro. Però el seu xut va estavellar-se al pal. Abans del xiulet final, el Valls es va bolcar a l’àrea rival i va obligar al Sants a tancar-se al darrere. Les rematades d’Hamir i Ferri no van ser prou precises i els locals van ser incapaços d’empatar.

Amb això, el Sants s’emporta tres punts de l’Alt Camp i escala fins a la tercera posició, empatat a 23 punts amb el Viladecans. A més, la derrota del Martinenc al camp de l’Igualada (3-1) fa que els santsencs retallin tres punts al líder. Diumenge que ve, el Vista Alegre, un equip de la part baixa, visita l’Energia.